Werkgroep Cultuur

Project Vincent van Gogh met basisschool D''n Opstap.

(december 2011)

Interview met de werkgroep Cultuur
(Jan Berger, Maaike Hendriks en Herman Jonkergouw)

 

Jan begint meteen enthousiast te vertellen. 'Iedereen kent ondertussen wel de dorpsraad. Deze dorpsraad bestaat uit verschillende werkgroepen. Wij met z'n drieën vormen de werkgroep cultuur. Het is onze bedoeling om alle mensen die zich bezighouden met kunst bij elkaar te brengen."Maaike, Herman en Jan beginnen allerlei ideeën door elkaar te vertellen en lachen daarbij uitbundig. Geweldig hoe deze mensen bruisen van energie. Iedereen zal begrijpen dat deze positieve gevoelens niet verloren mogen gaan.

Wat is nu de bedoeling?
Maaike: "Eigenlijk is het simpel. We willen graag weten wat er allemaal is op cultuurgebied en de lokale, bestaande kenis gebruiken. Gewoon de huiskamercultuur naar buiten laten komen. Deze cultuur, die nu al in het dorp leeft, willen we bij de kinderen brengen. Wie hebben allerlei gedachten: denk daarbij aan een bejaarde kunstschilder die schilderles geeft aan kinderen." We willen daarbij alle mensen uit Lage Mierde oproepen om mee te werken aan dit plan. Schilder je of doe je iets met muziek? Dans je of maak je iets speciaals? Het maakt niet uit. Al is het kunst met een kleien of grote 'K'. Iedereen is welkom en we houden ons ook niet bezig met kwaliteit.

Heb je een leuk idee, meld je dan aan via: wg-cultuur@lagemierde.info

Brede School PLUS
Herman: 'Iedereen heeeft natuurlijk al alles gehoord over de 'Brede School PLUS'. Het is de bedoeling dat we in samenwerking met de 'Brede School Plus 'laagdrempelige cultuurevenementen gaan organiseren. Op 25 juni is de opening van de 'Brede School PLUS' en op 27 juni de open dag. Op deze dag zal ook onze website www.lagemierde.info op spectaculaire wijze met een luchtballon worden gelanceerd. Als het nieuwe schooljaar van start gaat, zullen er een zestal themamaanden volgen. In november gaan we dan echt knallen omdat dat de cultuurmaand zal worden." Maaike vult aan: "De mensen die zich aanmelden krijgen een vermelding op onze website met uitleg over 'hun kunst'. Dat is leuk voor mensen die zelf geen site hebben en voor diegenene die wel een website bezitten, bestaat er de mogelijkheid om door te linken. Zo hebben we een 'win-win-situatie' toch", lacht Maaike vrolijk.

Mensen prikkelen om te komen kijken
Verder hebben we het leuke idee om één wand in de 'Brede School PLUS' te versieren", gaat Jan verder. "Deze wand bevindt zich aan de kant van 'De Ster' en zal telkens met iets nieuws versierd zijn. Denk daarbij aan beelden die erop geprojecteerd worden met een beamer. Dat kunnen foto's zijn van vroeger of een markante Mierdenaar of wellicht een bijzonder kunstwerk van een mierdse kunstnaar. Het moet mensen prikkelen om naar de 'Brede School PLUS' te komen met de vraag: wat zal er nu weer hangen?"Herman: "Het geborrel moet ergens beginnen en we hopen dat veel mensen op deze oproep reageren. We geven daarbij nogmaals aan dat wij drempelverlangend willen zijn. Zeg maar gewoon drempelvrij". "Zeg maar drempelloos", vult Maaike aan.

Het mag duidelijk zijn, bij deze werkgroep borrelt het van sprankelende plannen.

Dus Mierd, meld je aan, dan kan het bruisen beginnen!