C.V. De Peperbussen

Ga naar onze facebookpagina                 
 
 
Carnavalsvereniging
DE PEPERBUSSEN
 

Oprichting (Carnavals)maandag 1975

 

In Lage Mierde was er nog geen carnavalsvereniging.

Er zaten een aantal mensen, bij een goed stukje muziek van de boerenkapel, bij café Dorpzicht een lekker pilsje te drinken en je weet, dan komen de beste ideeën. In Lage Mierde moest een carnavalsvereniging komen. Zo gezegd zo gedaan. Er werd een werkgroep gevormd van 4 personen: Ad van Eindhoven, Ad van Erven, Toon Simons en Cor Tillieu jr. Zij kregen de taak om een stencil te maken en die onder de inwoners van Lage Mierde te verspreiden. Daarin werd uitleg gegeven over de doelstellingen van een Carnavalsvereniging en er werd tevens een “ledenvergadering” uitgeschreven op 11 maart 1975 in gemeenschapshuis “De Ster”.

Op deze eerste vergadering werd een bestuur gekozen bestaande uit: Toon Simons, Sef Gullikers, Jos Maas, Harrie Zanders, Kees Kramer, Ad Biermann en Jan Pheninckx. De eerste vraag was “Hoe zal de vereniging gaan heten?” Er werd een prijsvraag uitgeschreven onder de inwoners van Lage Mierde. Er waren twee bedenkers, Bert Kramer en Toon van Dongen die op het idee kwamen dat de Kempische kerktoren van Lage Mierde, in vroegere jaren, lange tijd zonder spits was geweest. Men vond hem toen een typische peperbusvorm hebben, zoals die destijds veel gebruikt werd en daarom werd het bouwwerk al snel een peperbus genoemd. Deze naam werd ook geschikt bevonden voor de carnavalsvereniging. En zo is, met ruime inspraak, tot stand gekomen: “DE PEPERBUSSEN”.

De officiële oprichting vond plaats op 15 november 1975.

 

Staande v.l.n.r. Fr. Beerens, K. Kramer, T. Kraayvanger, J. Verbaandert, K. Peijs, J. v/d Voort, J. Maas (Prins), G. Heesakkers, A. Biermann, J. Pheninckx (Adjudant), H. Zanders, T. Simons

Zittend v.l.n.r. P. Jansen, K. v/d Aa, H. Gulikers, S. Gulikers

Bron: 33-jarig Jubileumboek De Peperbussen

Inloggen Zalenplanner

Agenda

januari 2021
madiwodovrzazo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Volg Lage Mierde ook op

Alzheimer CaféAlzheimer Café de kempen Klik hier voor meer info over de eerstvolgende bijeenkomst. 

Zorg en WelzijnIedere donderdagmiddag 13.30-16.00
Ontspanningsmiddag in de Ster. 

Klik op het logo voor meer info

Statistieken

3 bezoekers online
Vandaag: 3 unieke bezoekers
Deze week: 142 unieke bezoekers
Totaal: 59483 unieke bezoekers