Werkgroep AED

Lage Mierde hart-stikke goed!

Onder dit motto is enkele jaren terug de werkgroep AED opgestart. Op initiatief van Louis Hendrikx,de kroegbaas van Café 't Clubke, is de werkgroep gestart om enerzijds geld in te zamelen voor het aanschaffen van AED's en anderzijds het opleiden van inwoners van Lage Mierde wat betreft reanimatie en het gebruik van de AED. Dit allemaal in samenspraak met EHBO vereniging Hulsel - De Mierden.

Al 90 bevoegden in Lage Mierde
Niet geheel onverdienstelijk, want inmiddels zijn ongeveer 90 Lage Mierdenaren door een cursus via de werkgroep AED bevoegd om een AED te bedienen en om een slachtoffer te kunnen reanimeren.

Aanschaf AED's
Ook verzorgt de werkgroep de jaarlijkse verplichte herhalingscursus. Behalve het opleiden van Lage Mierdenaren is de werkgroep door de jaren heen ook druk bezig geweest met de aanschaf van AED's. Inmiddels telt Lage Mierde 8 AED's welke voor eenieder te gebruiken zijn, mocht dit uiteraard nodig zijn. Een aantal Lage Mierdse ondernemers heeft zelf een AED aangeschaft, enkele AED's zijn aangeschaft door de gemeente en door ludieke acties in Café 't Clubke, zoals bijvoorbeeld het organiseren van een Bingo en een prinsenpoule, een gulle gift door Stichting Nacht Voor Oranje en donaties van ondernemers van Lage Mierde het ook de werkgroep zelf een AEDaan kunnen schaffen.

De 8 AED's in Lage Mierde zijn te vinden op de volgende locaties:
(Klik op de naam voor een weergave van de locatie)

Naam Adres Plaats
Transportbedrijf John van Limpt Vloeieind 21 5094 CL Lage Mierde
Bouwbedrijf Jac Coolen Koningshoek 1 5094 CD Lage Mierde
Amarant Dorpsplein 3 5094 GJ Lage Mierde
Fam. Bruurs Ronkert 48 5094 EW Lage Mierde
Gerrekens Accountants Neterselsedijk 18a 5094 BD Lage Mierde
Fam. van der Heijden Neterselsedijk 34 5094 BD Lage Mierde
Vakantiecentrum De Hertenwei Wellenseind 7/9 5094 EG Lage Mierde
Hans Creyghton Kloosterstraat 35 5094 EA Lage Mierde

 

Baevo