Nieuws

Heeft u nieuws voor LageMierde.Info? Stuur uw bericht naar webredactie[ANTISPAM]lagemierde.info.

Doe dit minimaal 1 week van te voren zodat het bericht op tijd geplaatst wordt!


Prijsuitreiking Zilveren Rank 2020


Geplaatst op: 28-09-2020

Prijsuitreiking Zilveren Rank anders van opzet

Kleinschaliger en soberder. Dat zijn, in twee woorden, de aanpassingen die de Stichting Kiemkracht heeft doorgevoerd bij de prijsuitreiking van de Zilveren Rank 2020. Er worden minder bezoekers uitgenodigd en het feestprogramma voor hen is eenvoudiger van opzet. De aanpassingen zijn het gevolg van de landelijke coronamaatregelen.

 

In gemeenschapshuis De Rietstek wordt op vrijdag 2 oktober bekendgemaakt wie de winnaar is van De Zilveren Rank 2020, de stimuleringsprijs van € 5.000,00 van de Stichting Kiemkracht. Die wil daarmee de ontplooiingsmogelijkheden van jongeren in de Kempen vergroten. In eerdere jaren werd de hoofdprijs meestal aangevuld met een of twee aanmoedigingsprijzen van duizend euro. Onlangs heeft het Kiemkracht-bestuur al laten weten dat er dit jaar maar liefst vier aanmoedigingsprijzen worden uitgereikt. Bij een totaal van 21 inzendingen betekent dit dat bijna een op de vier inzendingen met een prijs wordt beloond. Het bestuur kwam tot dit hoge aantal omdat het zeer te spreken was over de kwaliteit van de inzendingen.

Daarnaast speelde ook mee dat in dit moeilijke corona-jaar een extra opstekertje zeer gewenst is voor de vele mensen en verenigingen die zich inzetten voor jongeren in de Kempen.  Zeker nu de richtlijnen van het RIVM rond de bestrijding van het coronavirus de Stichting Kiemkracht dwingen om de feestelijke prijsuitreiking sterk te versoberen.

In de eerste plaats houdt die versobering in dat er geen vrije inloop is en dat ook de genomineerden slechts één persoon mogen afvaardigen naar De Rietstek. Want met inachtneming van de anderhalve-meter-richtlijn zijn er in dit gemeenschapshuis slechts circa 35 zitplaatsen beschikbaar, waarbij ook voor de mensen van de organisatie een plek moet zijn.

In de tweede plaats wordt het programma eenvoudiger van opzet. Er is dit jaar geen live muziek, geen pauze en ook geen nazit. Wel worden bezoekers tussentijds voorzien van een hapje en een drankje. Verder zal het publiek via de pers en de website (www.stichtingkiemkracht.nl) zo snel mogelijk geïnformeerd worden over de uitslag van de prijsuitreiking.


Inloggen Zalenplanner

Agenda

oktober 2020
madiwodovrzazo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Volg Lage Mierde ook op

Alzheimer CaféAlzheimer Café de kempen Klik hier voor meer info over de eerstvolgende bijeenkomst. 

Zorg en WelzijnIedere donderdagmiddag 13.30-16.00
Ontspanningsmiddag in de Ster. 

Klik op het logo voor meer info

Statistieken

5 bezoekers online
Vandaag: 41 unieke bezoekers
Deze week: 227 unieke bezoekers
Totaal: 58142 unieke bezoekers