Nieuws

Heeft u nieuws voor LageMierde.Info? Stuur uw bericht naar webredactie[ANTISPAM]lagemierde.info.

Doe dit minimaal 1 week van te voren zodat het bericht op tijd geplaatst wordt!


Nominaties zilveren rank


Geplaatst op: 21-08-2020

Ruim twintig (21) verenigingen en instellingen uit de Kempen doen dit jaar een gooi naar de Zilveren Rank, de stimuleringsprijs van de Stichting Kiemkracht die in oktober voor de negende keer wordt uitgereikt. De prijs bestaat uit een zilveren beeldje en een geldbedrag van 5.000 euro. Daarnaast kent de jury elk jaar enkele aanmoedigingsprijzen van duizend euro toe aan veelbelovende kandidaten. Alle prijzen mogen gezien worden als een beloning voor personen, verenigingen en instellingen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk maken voor jongeren in de Kempen.

 

Het bestuur van Stichting Kiemkracht is erg te spreken over de aanmeldingen die zijn binnengekomen. In de eerste plaats vanwege het aantal, dat met 21 op hetzelfde niveau is gebleven als in voorgaande jaren. Maar meer nog vanwege de regionale spreiding (alle Kempengemeenten zijn vertegenwoordigd), de diversiteit en de kwaliteit van de inzendingen.

Dit laatste heeft de jury doen besluiten dit jaar zelfs vier aanmoedigingsprijzen toe te kennen. Aangevuld met de hoofdprijs betekent dit dat bij de uitreiking in oktober maar liefst een kwart van de kandidaten met een geldbedrag huiswaarts zal keren. Jurylid Paul van der Waerden zegt daarover: ‘Als projecten kwaliteit hebben, verdienen ze het om beloond te worden. Daar komt bij dat deelnemers moeten weten dat ze een reële kans maken op een prijs’.

 

Ook de veelzijdigheid valt op. Allerlei thema’s komen aan bod: kinderen hun muzikale talenten laten ontdekken, natuureducatie vanuit een kinderboerderij, een pumptrack voor jeugdige mountainbikers, een Halloween-project, een nieuw onderkomen voor de bouw van carnavalswagens, muziekmaterialen voor een beginnend kinderkoor, een timmerschool waar je behalve het vak ook sociale vaardigheden aanleert en projecten die jongeren in contact brengen met techniek en de maakindustrie. En zo nog tal van onderwerpen.  

 

Het bestuur van Stichting Kiemkracht heeft afgelopen week de winnaar van de Zilveren Rank 2020 gekozen, evenals de winnaars van de aanmoedigingsprijzen. Deze worden bekendgemaakt op vrijdag 2 oktober. Dat gebeurt dit keer niet in de Bibliotheek Bladel, maar in De Rietstek in Riethoven. Om verder door te dringen tot de ‘haarvaten’ van de Kempische samenleving heeft het bestuur ervoor gekozen de prijsuitreiking – die dit jaar vanwege corona wellicht een wat soberder vorm krijgt – voortaan te laten plaatsvinden in het dorp waar de winnaar van vorig jaar gevestigd is. In 2019 was dat De Bende van Riethoven, een jongerencollectief dat de dorpsjeugd van Riethoven meer kansen wil bieden voor een zinvolle vrijetijdsbesteding. Eerdere winnaars waren onder meer Click Sport Piramide uit Bladel, De Blazersklas uit Eersel, Pelgrimeren voor de Jeugd uit Vessem, begeleidingsproject Kempen Specials uit Eersel, Stichting Speelbos uit Bladel en Kies Kempische Bedrijven uit Eersel.

 

Zie ook www.stichtingkiemkracht.nl


Inloggen Zalenplanner

Agenda

september 2020
madiwodovrzazo
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Volg Lage Mierde ook op

Alzheimer CaféAlzheimer Café de kempen Klik hier voor meer info over de eerstvolgende bijeenkomst. 

Zorg en WelzijnIedere donderdagmiddag 13.30-16.00
Ontspanningsmiddag in de Ster. 

Klik op het logo voor meer info

Statistieken

2 bezoekers online
Vandaag: 34 unieke bezoekers
Deze week: 90 unieke bezoekers
Totaal: 57639 unieke bezoekers
 
Baevo