Nieuws

Heeft u nieuws voor LageMierde.Info? Stuur uw bericht naar webredactie[ANTISPAM]lagemierde.info.

Doe dit minimaal 1 week van te voren zodat het bericht op tijd geplaatst wordt!


Voortgang Lindenhof


Geplaatst op: 12-07-2020

Afgelopen donderdag 9 juli is de klankbordgroep met direct omwonenden van Lindenhof in De Ster bij elkaar gekomen. Zij werden geïnformeerd over de laatste stand van zaken. Tevens werden de eerste schetsen van het nieuwe gebouw getoond.

De projectontwikkelaar Arcade Capital heeft het oude Lindenhof aangekocht van Oktober.  De bestaande aanleunwoningen van Wooninc. blijven los van het nieuwe gebouw staan en hebben ondertussen een eigen traplift en Cv-installatie

Het plan voor het nieuwe gebouw bestaat uit:

 • 20 woningen voor Amarant, inclusief gemeenschappelijke ruimtes, op begane grond en 1e en 2e verdieping. Entree aan Kloosterstraat.
 • 20 woningen voor Vagozo/Icare2 voor demente ouderen, incl. gemeenschappelijke ruimtes. Op begane grond en 1e verdieping met entree aan noordzijde. I.v.m. het scheiden van wonen en zorg is voor een aparte Stichting gekozen die het gebouw van de investeerders gaat huren.
 • Kapel, behorende bij Vagozo/Icare2 als gemeenschappelijke ruimte. De kapel wordt gerenoveerd en maakt integraal onderdeel uit van het plan. Ook de “klok” zal behouden worden, maar mogelijk wel een andere plaats krijgen.
 • Op de bovenste laag 15 wooneenheden sociale huur. Dit is voor diverse doelgroepen
 • De maximale huur van alle woningen bedraagt € 670,-- (Dus dit betekent dat het niet boven de grens van huursubsidie komt)
 • Enkele kelderruimtes voor bewoners en voor installaties.
 • Een afgesloten binnentuin, te gebruiken door Amarant en Vagozo.
 • Bij elke entree is een trappenhal en mindervalide-lift.
 • De maximale hoogte van het gebouw wordt circa 11 meter, dit is o.b.v. het bestemmingsplan. De goothoogte wordt circa 7 meter.
 • Het gebouw krijgt een kloosterachtige uitstraling. Er zijn 2 voorbeelden van de buitenkant getoond waarbij er nog gedacht wordt om 2 kleuren te combineren. De witte uitstraling meer in de binnentuin en de donkerrode gevels aan de buitenkant, met evt. witte accenten. Dit wordt nog verder uitgewerkt.
 • Het bouwplan bevat o.a. een warmtepompcentrale. Hiervoor worden circa 15 boringen van 100 meter gemaakt. Deze warmte is bestemd voor de vloerverwarming en warm water van het gebouw. Bovendien komen er zonnepanelen en zonnecollectoren.
 • In de hoek van het perceel (oude moestuin) komen nog 2 woonkavels die op termijn in de verkoop gaan.

Er zijn in de afgelopen periode diverse onderzoeken uitgevoerd, b.v. verkeer, water, archeologie, vleermuizen etc. Nu is voor de 2e ronde het bestemmingsplan ingediend bij de gemeente, waardoor het plan in augustus/september ter inzage zal gaan.

Rond oktober/november zal de raad het bestemmingsplan bespreken en hopelijk goedkeuren, waarna de omgevingsvergunning (de bouwvergunning) ingediend kan worden door Arcade Capital. Dit betekent dat eind dit jaar en/of begin 2021 gestart kan worden met de sloop van het oude Lindenhof. Hierna start dan de bouw van het nieuwe gebouw.

De oplevering is gepland in de zomer van 2022.

De tijdens deze bijeenkomst getoonde tekeningen van het nieuwe gebouw hangen nog tot de zomersluiting in de grote zaal van De Ster en zijn voor iedereen te raadplegen als er geen zaalactiviteiten zijn en op het moment dat de Ster geopend is.

 

Voor vragen en opmerkingen over het project Lindenhof kun je terecht bij de Dorpsraad via secretariaat-dorpsraad@lagemierde.info


Inloggen Zalenplanner

Agenda

januari 2021
madiwodovrzazo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Volg Lage Mierde ook op

Alzheimer CaféAlzheimer Café de kempen Klik hier voor meer info over de eerstvolgende bijeenkomst. 

Zorg en WelzijnIedere donderdagmiddag 13.30-16.00
Ontspanningsmiddag in de Ster. 

Klik op het logo voor meer info

Statistieken

2 bezoekers online
Vandaag: 22 unieke bezoekers
Deze week: 123 unieke bezoekers
Totaal: 59559 unieke bezoekers
 
Baevo