Nieuws

Heeft u nieuws voor LageMierde.Info? Stuur uw bericht naar webredactie@lagemierde.info.

Doe dit minimaal 1 week van te voren zodat het bericht op tijd geplaatst wordt!

Nieuw Bestemmingsplan
Geplaatst op: 03-09-2017

BERICHT VAN GEMEENTE REUSEL DE MIERDEN

Nieuw bestemmingsplan voor de kernen Hooge Mierde, Hulsel, Lage Mierde en Reusel

In juni is de gemeente begonnen met de voorbereiding voor een nieuw bestemmingsplan voor de kernen Hooge Mierde, Hulsel, Lage Mierde en Reusel. Hierbij gaan alle losse bestemmingsplannen die nu in deze kernen gelden op in één nieuw bestemmingsplan.

Met dit nieuwe bestemmingsplan wil de gemeente komen tot een actueel, uniform en eenduidig planologisch beleid voor de vier kernen. 

Het nieuwe bestemmingsplan wordt gebaseerd op de al eerder vastgestelde toekomstvisie ‘Gezamenlijk, Grenzeloos en Groen’ en de Regionale Detailhandelsvisie 2015 en gaat ook rekening houden met de uitwerking van de Centrumvisie en de nieuwe Structuurvisie, waar de gemeente op dit moment nog mee bezig is.

Het bestemmingsplan gaat ook al zoveel als mogelijk rekening houden met de toekomstige Omgevingswet.

In het nieuwe bestemmingsplan voor de bebouwde kom komt onder andere te staan welke bestemming gronden krijgen en wat ergens gebouwd mag worden. Maar ook andere zaken, zoals cultuurhistorische waarden, parkeren op eigen terrein en dergelijke worden in het bestemmingsplan geregeld.

Hiervoor willen we graag uw mening over diverse vragen die relevant zijn voor het maken van keuzes over hoe we gronden gaan bestemmen en wat waar en hoe gebouwd mag worden. Dit doen we via de webapp www.uwmeningrdm.nl. In deze app leggen we een 30-tal vragen en stellingen aan u voor. U kunt aangeven of u het hier wel of niet mee eens bent. Dit duurt maximaal 3 tot 4 minuten. Als u uw antwoord wilt toelichten, dan lezen we dat natuurlijk graag. U kunt dit in maximaal 140 tekens doen. Voor een toelichting van meer dan 140 tekens kunt u een mail sturen naar info@uwmeningrdm.nl.

 

Door het invullen van de app weten we als gemeente nog beter hoe u over bepaalde onderwerpen denkt. Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad wegen uw mening mee bij hun besluitvorming over het bestemmingsplan.

Planning bestemmingsplan

De komende maanden gebruiken we voor het maken van diverse keuzes en het opstellen van het bestemmingsplan. Het is de bedoeling dat we het bestemmingsplan in de loop van 2018 in procedure gaan brengen. Dit maken we bekend via publicaties in onder meer D’n Uitkijk. Op dat moment kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien en daar uw zienswijzen over kenbaar maken. We streven ernaar dat de gemeenteraad in na de zomervakantie van 2018 over de vaststelling van het bestemmingsplan kan besluiten.

 

Vragenlijst invullen en meer interesse?

Voor het invullen van de vragenlijst gaat u naar www.uwmeningrdm.nl.

Meer informatie over het nieuwe bestemmingsplan leest u op www.reuseldemierden.nl/uwmeningrdm. Voor het stellen van vragen of het maken van opmerkingen kunt u een mail sturen naar info@uwmeningrdm.nl.

Vorige Volgende

Agenda

januari 2018
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Volg Lage Mierde ook op

Zorg en Welzijn


Iedere donderdagmiddag 13.30-16.00
Ontspanningsmiddag in de Ster. 

Klik op het logo voor meer info

I love afval scheidenLevert u wit/bruin goed of electrische apparatuur in
bij de milieustraat? Meld dit dan op wecycle.nl/inleveren
Hiermee kunt u punten sparen en een financiele 
bijdrage voor projecten in Lage Mierde winnen! 

DIALOOGTAFEL

Columnist gezocht


Lijkt het je leuk om zo af en toe een stukje
te schrijven voor de website... Meer info
via >webredactie@lagemierde.info

Dorpsnieuws

Zie hier het dorpsnieuws door op het logo te klikken:

en het archief

Statistieken

3 bezoekers online
Vandaag: 7 unieke bezoekers
Deze week: 252 unieke bezoekers
Totaal: 32313 unieke bezoekers