Nieuws

Heeft u nieuws voor LageMierde.Info? Stuur uw bericht naar webredactie@lagemierde.info.

Doe dit minimaal 1 week van te voren zodat het bericht op tijd geplaatst wordt!

Toekomst dierhouderij Reusel-de Mierden
Geplaatst op: 17-07-2017

Bericht vanuit 'De Beweging'. Zij hebben eind juni 2017 bijgevoegd manifest aangeboden aan de burgemeester. Lees hieronder hun boodschap. 

‘De Beweging’; Het Basismanifest; 

Op weg naar een dierhouderij waar we als gemeenschap van Reusel-De Mierden trots op kunnen zijn. Er is een maatschappelijke discussie gaande over de toekomst van de dierhouderij. Langs welke lijnen die verloopt? Het gaat vooral om de volgende thema’s: de mate van duurzaamheid, de relatie gezondheid van mens, dier en dierhouderij, hoe groot mag/kan een bedrijf zijn, verhoudt de omvang van het bedrijf zich met het landschap, de inrichting van het buitengebied en de positie van de boer als producent in de agro-keten, en welke verdienmodellen bieden perspectief in relatie tot veranderend consumentengedrag.

De aanwezige dierhouderij heeft Reusel-De Mierden veel gebracht, maar roept intussen ook veel vragen op. Het algemene gevoel: de dierhouderij is aan verandering toe. Het gaat om ‘beter’ en ‘anders’. Dierhouders dienen in te spelen op veranderende wensen van de samenleving, duurzamer te produceren en moeten toewerken naar verdere vermindering van overlast naar de omgeving. Al die zaken zijn randvoorwaardelijk voor een toekomstbestendige dierhouderij. De beschreven veranderingen in de dierhouderij maken deel uit van de transitie binnen de agrarische sector die al jaren gaande is.

Gedurende die omslag is een ongelukkige impasse ontstaan, omdat we niet één gedeeld beeld hebben over die toekomst. Met als gevolg dat wat wenselijk is voor de ene partij, door anderen als bedreigend worden ervaren. De veranderingen binnen de dierhouderij brengen onzekerheid en onrust met zich mee. Het is belangrijk de zorgen en de belangen van álle partijen serieus te nemen en dat vraagt om een constante dialoog en inlevingsvermogen van alle betrokkenen. De personen die onderdeel uitmaken van “De Beweging” willen als persoon bijdragen aan een constructief gesprek over de toekomst van de dierhouderij in Reusel-De Mierden.

Onder andere met een gezamenlijk gedragen boodschap, die als basis kan dienen voor verdere acties met als doel: een gemeenschap die trots blijft op de dierhouderij binnen Reusel-De Mierden.

Lees hier verder! 

Vorige Volgende

Agenda

januari 2018
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Volg Lage Mierde ook op

Zorg en Welzijn


Iedere donderdagmiddag 13.30-16.00
Ontspanningsmiddag in de Ster. 

Klik op het logo voor meer info

I love afval scheidenLevert u wit/bruin goed of electrische apparatuur in
bij de milieustraat? Meld dit dan op wecycle.nl/inleveren
Hiermee kunt u punten sparen en een financiele 
bijdrage voor projecten in Lage Mierde winnen! 

DIALOOGTAFEL

Columnist gezocht


Lijkt het je leuk om zo af en toe een stukje
te schrijven voor de website... Meer info
via >webredactie@lagemierde.info

Dorpsnieuws

Zie hier het dorpsnieuws door op het logo te klikken:

en het archief

Statistieken

2 bezoekers online
Vandaag: 7 unieke bezoekers
Deze week: 252 unieke bezoekers
Totaal: 32313 unieke bezoekers