JVLM Jeugdvereniging Lage Mierde

 

Beste jongeren (en ouders van jongeren) van Lage Mierde,

Een jaar of 5 gelden startte een enthousiaste groep jongeren uit Lage Mierde een vereniging voor jongeren uit Lage Mierde: JVLM. De bedoeling was om er voor te zorgen dat er voor de jongeren meer te doen zou zijn in Lage Mierde. Na een aantal leuke activiteiten zoals een ijsbaan bij de familie de Kort en een spannende spooktocht werd het stil. Vanuit de dorpsraad zijn we in gesprek gegaan met de jongeren van JVLM. Door school, werk en andere prioriteiten lukten het hen niet meer om te doen wat ze bij de start van JVLM voor ogen hadden. Vanuit de Dorpsraad is het stokje toen overgenomen door Marie-Claire en Sophie.

In 2015 is weer een leuke activiteit bij Outdoor Reusel georganiseerd en hebben veel jongeren daaraan deelgenomen.

Het is echter geen taak van de Dorpsraad om de organisatie van JVLM op zich te nemen.

Een aantal keren hebben we een oproep gedaan om te kijken of er mensen zijn die het stokje van ons over willen nemen. Hier is tot op heden nog geen reactie op gekomen. Ook een recente oproep in het Dorpsnieuws heeft geen reactie opgeleverd.

Helaas trekken wij de nu conclusie dat het ons niet lukt om JVLM de aandacht te geven die het verdient.

In overleg met de Dorpsraad is besloten om JVLM in zijn huidige vorm op te heffen. Mochten jongeren of hun ouders ideeën hebben voor leuke activiteiten voor de jeugd van Lage Mierde, dan staat de Dorpsraad er voor open om hierin te faciliteren. Dit kan voor een enkele activiteit zijn en hoeft dus niet te betekenen dat de initiatiefnemers een hele vereniging onder hun hoede moeten nemen.

Mocht iemand nog vragen hebben en extra informatie willen inwinnen, trek dan een van de dorpsraadsleden aan hun jas. Zij kunnen jullie zeker verder helpen.

Met vriendelijke groet,

Marie Claire en Sophie

en Dorpsraad Lage Mierde